ONTMOET AFRIKA
ALKMAAR • Ontmoet Afrika is een non profit organisatie voor duurzaam vrijwilligerswerk en stage bij de lokale bevolking in Afrika. Wil je echt zij-aan-zij met de mensen leven en werken? Ben je op zoek naar duurzaam vrijwilligerswerk in het buitenland waar je je passie in kwijt kan, inspiratie opdoet en intensief samenwerkt met lokale mensen?

Wij zijn een organisatie die kleinschalig en persoonlijk opereert, zowel in Nederland als in Afrika. Wij denken dat vrijwilligerswerk duurzaam is als je veel energie steekt in gesprekken met je lokale partners in het buitenland over welke ondersteuning zij het beste kunnen gebruiken.

Uiteraard is dan een goede match tussen jou als potentiele vrijwilliger of student en de opdracht die je gaat doen essentieel. Daarbij vinden wij een goede voorbereiding van onze vrijwilligers en studenten zeer belangrijk, omdat je dan een realistisch beeld hebt van wat je te wachten staat, je je sneller thuis voelt en er minder kans is op misverstanden en conflicten tussen jou en de je collega’s en huisgenoten in Afrika.

Tenslotte hechten wij veel waarde aan een goede evaluatie met zowel onze Afrikaanse partners als met onze vrijwilligers.